ÚLTIMS ESCRITS:
latest

SOBRE L'ART I ELS ARTISTESDavant d'un quadre o qualsevol altra expressió de l'art, no em qüestiono mai la técnica o la manera de presentar-ho. Em limito a mirar o escoltar i veure, simplement, si m'agrada o no, si aconsegueix traspuar-me alguna emoció.
.
1.- L'art com a simple imitació de la naturalesa, no és més que una mala copia d'una imperfecció gairebé perfecta.

2.- L'art autèntic és intemporal, l'altre és tan sols la crónica d'un temps determinat i per tant amb data de caducitat.
3.- Tota creació artística està precedida d'un patiment profund, o de la inconsciència propia de la mediocritat
4
.- L'art gairebé mai és ridicul en si mateix, si de cas és l'espectador qui reflecteix la seva pròpia ridiculesa.
5
.- Ballestrejar sobre qualsevol manifestació artística, està reservat tant sols als savis o als ignorants.
6.- La finalitat de l'art és omplir de goig o angoixa al propi artista.
7.- Se sol dir que els impressionistes foren els primers en captar la llum del paisatge al natural, però el que no es diu, és que uns anys abans ho havia fet ja el pintor anglès W.C. Constable.
8
.- Tota obra literaria és el resultat del pensament de l'autor, o de la percepció del seu entorn i vivències. Per tant més que jutjar-la, es tracte de respectar-la, ens agradi o no.
9
.- Podem mirar una quadre infinitat de vegades. Mai el veurem igual.
10
.- Normalment, un artista és una persona que creu en ell mateix. Sobre tot perqué - en la majoria dels casos - no sol fer-ho ningú més.
11
.- No crec en els escriptors que llencen un llibre cada any al mercat; tinc la impressió que tan sols canvia el títol, car a dins hi ha més del mateix.
12
.- La meva percepció davant l'abstracció de l'art en qualsevol de les seves facetes, és simplement sensorial, puig si m'ho han d'explicar ja no anem bé. 13.- Un artista, del tipus que sigui, es repeteix constantment al llarg de la seva obra. Tot i que n'hi ha que ho dissimulen millor que altres.
14
.- Potser és una percepció meva, però en Joan Miró em dona la sensació de més honestedat com artista que no pas Dalí o Picasso.
15
.- La primera vegada que vaig llegir tot esperant Godot, no vaig entendre res de res, però en no gosar dir-ho, la meva reflexió a un company més o menys ignorant com jo fou: "no t'ho puc explicar el que ens vol dir Becket, no ho entendries, és massa profund per a tu" i em vaig quedar tan ample.
16
.- De fet aixó ens solia pasar més o menys a la majoria quan anavem, a veure les pel·lícules d'art i assaig, ningú entenia res, però per no semblar incultes ens inventavem explicacions inversemblants.
« PREV
NEXT »