A PROPÒSIT DE LA IGNORÀNCIA




És ben cert que mai s’han de jutjar
les coses per la seva aparença

Voltaire.


- Nomes des de la ignorància, es pot opinar de tot i de tots, per tant jo soc un ignorant; em salva el fet de ser-ne mitjanament conscient.


*

Si penséssim les paraules i les seves conseqüències abans de pronunciar-les, gairebé mai diríem res, però no per aquest fet, deixaríem se ser ignorants. Simplement seríem uns ignorants coneixedors del seu defecte.

*

Una de les coses que més em penedeixo a la vida, és no haver estudiat filosofia, puix, encara que seguiria sense saber res, sabria perquè no ho sé.

*

Hi ha persones que pels seus coneixements, estat de consciència i prudència, son illes de llum dins d’un oceà de foscor.

*

Ignorància i malfiança són cosines germanes.

*

És impossible ser feliç si un és mitjanament conscient del que l’envolta. L’antídot és la negació de l’evidència.

*

Ignorar que s’és ignorant,és el súmmum de la ignorància, però no eximeix del fet de ser-ho ni de les seves conseqüències..

*

Tot el que ens és desconegut, produeix en nosaltres una sensació de desconcert i por; per aixó tots som racistes, es tracte tan sols de procurar no exercir i tractar de comprendre l’altre.

*

L’altre, som nosaltres pel desconegut.

*

La ignorància no eximeix dels mínims coneixements de comportament social.

*

Res és per sempre, ni tan sols la innocència o la maldat en estat pur.

*

Una de les coses que em sap més greu, és el temps que he desaprofitat al llarg de la meva vida; tot aquest temps que ja no podré recuperar, que he malbaratat inútilment, perdent-me en mig de futilitats i petites bajanades. Però no crec que sigui tampoc molt original en aquests aspecte, més o menys és el que deu pensar la majoria en arribar a certa edat, cadascú des del seu punt de desencís.

*

Si penséssim les coses dues vegades, mai ens dedicaríem a fer res en concret.

*

Un polític que diu que parla català en la intimitat, quan hom sap no és veritat, ni tan sols és un mentider, dit curt i ras, és un ignorant.

*

La diferencia entre l’èxit i el fracàs, resideix en el reconeixement, puix l’esforç creatiu, tan en un cas com en l’altre, és el mateix.

*

¿Entiendes?, No!, però ho comprenc i accepto, que ja és molt.

*

¿Com és possible que hi hagi tanta gent que no ha estat mai capaç de percebre el plaer d’agafar un llibre entre les seves mans, i de tafanejar-lo?

*









Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris