SOBRE LA TEMPORALITAT




La percepció del temps, la ubicació de l'espai temps de les coses sempre m'ha costat molt d'assumir. No és tan simple com pugui semblar a simple vista, puig la visualització real del paisatge confón a vegades el cervell amb els records del mateig en altres instants.

1.- Els pobles, quan nosaltres no hi som, existeixen? o com a la cónsola els hi posen quan hi tornem després de molt de temps..2.- Travesso la plaça Enric Granados i puc sentir en Graells explicant els acudits que duia apuntats en una llibreta quan teniem dotze anys i anàvem a la Academia del Sr. Caldas..
3.- A la plaça Marcet, puc veure encara l'antic edifici de la Casa de la Caritat, amb sor Teresa i sor Pilar, les monges paules que amb els seus alerons tam em fascinaven de petit.

4.- I no són tan sols records, sería massa fàcil veure-ho d'aquesta manera; simplement encara hi són, però en un estat temporal diferent.

.5.- Si mentalment som capaços d'anar endavant i enrera en el temps, potser no estem tant lluny de fer-ho també físicament. O és que el cos és un llast feixuc del que en un futur aconseguirem desprendren's.

.6.- De fet, el cos és el que ens impideix ser uns essers superiors, puig tota la part que el nostre cervell necessita dedicar-hi per tasques rutinaries, en suprimir-la, podria emprar-la en activitats intel·lectuals i creatives superiors.

7.- Abans, després, ahir,demà, no són més que paraules. El temps és una altra història.

8.- A la vida, de fet, només fem dues coses importants.Nèixer i morir. Podriem començar pel final i ens estalviariem maldecaps.

9.- La mort, una obssessió que pot durar gairebé tota una vida i consumar-se en un instant.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris