ÚLTIMS ESCRITS:
latest

DE MOROS I CRISTIANS
ABRAHAM Déu li ordena que elimini
el fill d'una coltellada.
Els caps dels camps d'extermini
eren també gent manada.

Quatre mil mots. Pere Quart.

No és cert que hagi deixat de creure en Déu, simplement, ell no ha volgut mai que parléssim d’aquest assumpte.

*


De jove, cofoi, em considerava agnòstic gràcies als Déus, i ara de gran, em sento agnòstic a seques, per tant, pel camí he perdut les gràcies i els Déus.*La nostra pròpia insignificança ens fa cercar desesperadament una déus superiors, per tal de diferenciar-nos dels altres animals. Ells, en canvi, no els necessiten per a res, son prou conscients del paper que els hi ha tocat representar en aquesta auca.

*

M’agrada a nivell personal, la tasca del senyor Subirachs a la Sagrada Família. Sempre m’ha donat la sensació que és una persona extremadament honesta.

*

Els Imams marroquins demanen mesquites per orar ells i els seus seguidors. Em pregunto si les que tenien al Marroc no els agradaven.

*

He de confessar que veure un capellà vell amb sotana, em fa basarda, i si és Jove – que n’hi ha – em fa por.

*

El missatge de Jesús de Natzaret és perfectament compatible amb l’agnosticisme més radical.

*

Ningú és il·legal pel fet de no tenir papers, car de ser així, els déus serien tots il·legals.

*

De fet, viure sense tenir fe, és molt més complex del que pugui semblar a simple vista, car és ben bé viure per a no res.

*

Si com ens diu Cioràn, les idees són totes neutres en si mateixes, no culpem les idees dels disbarats dels homes, en aplicar-les per a la seva pròpia conveniència; criminalitzem-los a ells i intentem preservar la essència i la puresa d’aquetes, puig és possible que alguna vegada si arribem a ser éssers civilitzats, ens facin falta.

*

Ser immortal, repetir incansablement fins l’infinit tots i cadascun dels postres errors quotidians.

*

Aixó de l’església, és com una empresa que té un bon producte però no ven ni brot perquè els seus representants son uns pèssims professionals. Necessiten urgentment un bon director comercial

*

Em pregunto com és que sent Espanya un país tan Marià, na Verge ha fet les seves aparicions més estel·lars a Lourdes i Fàtima..

*

És possible que els agnòstics, siguem els que més temps perdem parlant i ballestrejant sobre les religions. Curiós!

*
« PREV
NEXT »